Elisabeth Hesselblad, född i Fåglavik, är Sveriges andra helgon efter Heliga Birgitta.

Vill ha staty över helgonet

Herrljunga

Helgonförklarade Elisabeth Hesselblad som föddes i Fåglavik bör bli staty i Herrljunga. Det föreslår Christina Abrahamsson (M). 

Hon har skrivit en motion i ärendet till kommunfullmäktige, där hon uttrycker att Herrljunga ska vara stolta över att Sveriges första helgon på över 600 år kommer från kommunen. Det är viktigt ur många perspektiv, främst religion, turism och kultur.

Christina Abrahamsson vill ha en 4-5 meter hög staty. Denna ska placeras utanför Herrljunga järnvägstation, där det rör sig mycket folk. Hon föreslår att olika bidrag inom kultur samt allmänna arvsfonden ska sökas för att finansiera kostnaderna för statyn.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.