IMG_1503

AHK-jubel i Partille

Handboll

Nio matcher – nio segrar. Alingsås HK:s tjejer födda 2006 imponerade stort när laget vann klassen Girls 11 i Partille Cup. – En stark defensiv var nyckeln till segern, säger Peter Hafström i ledarstaben.

I Alingsås HK:s F06-lag finns det onekligen talang så det räcker och blir över. Under Partille Cup visade laget klass och inledde med att spela hem samtliga fem gruppspelsmatcher. Målskillnaden 94-13 vittnar om en viss överlägsenhet.

I slutspelet fortsatte AHK på den inslagna vägen och gav aldrig sina motståndare en chans. Efter tre vinster väntade danska Rödekro IF i matchen om guldet. Men så mycket till match blev det inte. 

– Vi gick ifrån till 6-1 ganska snabbt och fick på så vis lite arbetsro. Det var väldigt lugnt och skönt att stå vid sidan måste jag säga, berättar Peter Hafström. 

Slutresultatet skrevs till 12-4 i AHK-favör, och när matchen var över samlades spelare och ledare i ett stort kramkalas.

– Att få vinna här i konkurrens med lag från hela Norden känns väldigt kul, och ett kvitto på att vi har ett bra lag. Att vi sen också gör det på ett såpass övertygande sätt gör ju prestationen ännu mer imponerande, säger Peter Hafström. 

Hur firade ni segern?

– Vi stannade på vägen hem i Partille och åt mjukglass!

Peter Hafström berättar också vidare att spelarna i laget fick ett pris redan efter gruppspelet.

– Vi var det lag i hela turneringen som släppte in minst antal mål i gruppspelet. För det fick samtliga spelare varsin surfplatta. Det var väldigt uppskattat kan jag intyga, hälsar Hafström med ett skratt. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher