IMG_1522

Drömmen blir sann för Frend Öfors

Handboll

Proffsdrömmen har blivit sann för Emil Frend Öfors, 22. I dagarna gjorde spänstfenomenet klart med tyska storklubben THW Kiel, som köper loss Emil. Redan på måndag drar försäsongen igång. –  Det ska bli skithäftigt, säger vänstersexan till AT.

Emil Frend Öfors har sedan han kom till Alingsås HK utvecklats enormt mycket, och debuterade säsongen som gick i landslaget.

Hans insatser i den blågula tröjan har inte gått obemärkt förbi, och en av klubbarna som fått upp ögonen för Emil är THW Kiel.

– Första kontakten togs väl för cirka tre veckor sedan, och redan där och då kändes det ju oerhört smickrande och hedrande. Kiel har en häftig historia och flera av de största svenska spelarna har representerat klubben, och det kommer bli speciellt för mig att få dra på mig deras tröja, säger Frend Öfors.

– Jag var egentligen inställd på ett år till i AHK, men när Kiel hörde av sig fick jag tänka om lite (skratt). Under vägen har jag pratat med min flickvän, mamma och pappa och deras stöd har betytt väldigt mycket, utvecklar han vidare.

För tillfället befinner sig Emil på Öland för semester. En semester som nu blir aningen kortare än beräknat.

– Istället för tre-fyra veckor blir det en. På söndag åker vi ner till Tyskland och på måndag drar försäsongen igång. Där nere har man bara en försäsong så därför får jag nöja mig med en vecka semester. Å andra sidan kan jag faktiskt köpa det, säger han.

Emil erkänner vidare att han har en hel del att jobba på vad gäller det tyska språket:

– Det är tur att Ekberg (Niclas) och Lukas (Nilsson) spelar i laget, haha.

Thorsten Storm, klubbdirektör i THW Kiel, om övergången:
– Vi är jättenöjda över att vi har kommit överens med Emil och hans klubb. Vi skulle vilka tacka de ansvariga i Alingsås HK för den smidiga behandlingen i samband med övergången. 

‪Enligt klubbchef Christer Mårtensson är affären med Kiel den största klubben gjort, rent ekonomiskt. ‬

– Emil har varit väldigt eftertraktad här på sistone och vi kunde säkert fått bättre betalt om han gått till en annan klubb. Men för oss är det sportsliga viktigt, och att Emil får chansen i en storklubb som Kiel känns väldigt bra. 

Under sina tre säsonger i Alingsås HK spelade Frend Öfors 90 matcher i Handbollsligan och gjorde 257 mål. Han har dessutom spelat SM-final samtliga tre säsonger under sin tid i klubben.

Kontraktet med THW Kiel är skrivet på ett år.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher