Erica Andersson. Bilden är ett montage.
Foto: Filip Landqvist
Erica Andersson. Bilden är ett montage. Foto: Filip Landqvist

Erica skjutsade brandmännen till branden med fyrhjuling

Bjärke

Under torsdagseftermiddagen utbröt en skogsbrand i Mörlanda strax utanför Sollebrunn. Händelserna utspelade sig mitt ute i skogen – dit inga vägar går och brandkåren inte kan ta sig fram med sina bilar. Tur då att det i närheten bor en 21-årig tjej, vid namn Erica Andersson, som kan skogarna som sin egen bakficka och dessutom har och kan köra fyrhjuling.

– Jag tycker bara det känns roligt att ha fått hjälpa till, säger Erica Andersson som skjutsade och guidade brandkåren fram till branden. 

Erica, som bor ute i Mörlanda, var ute på gården som vanligt under torsdagseftermiddagen när dramat plötsligt tog fart.  

– Jag var ute och skulle hämta spån till mina hästar och då såg jag brandkåren komma åkandes. Då tänkte jag va fasen är det i vår skog det brinner. 

– Så jag tog fyrhjulingen och åkte in i skogen. När jag mötte brandkåren hittade de inte vart de skulle åka så jag fick skjutsa dem med fyrhjulingen.

De stod och väntade och sen skjutsade du över dem?

– Ja, det fick jag göra. 

Erica berättar att det är lite rörigt men att hon tror att hon kört tre vändor fram och tillbaka från vägen fram till själva brandplatsen. 

Vad säger du om jag säger att du är dagens hjälte?

– Nej, det vill jag inte ta åt mig, säger Erica.

Men du har gjort en insats i alla fall?

– Ja, det har jag absolut.

Vad har brandmännen sagt till dig?

– De har tackat för skjutsen, säger Erica och skrattar.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher