Silverbocken smäller till en påse i en av grenarna. Foto: Mikey Lennartsson.
Silverbocken smäller till en påse i en av grenarna. Foto: Mikey Lennartsson.

Fartfyllt riddarspel i slottsruinen

Bjärke

Gycklare, brutna lansar och såklart den Svarte riddaren. I full galopp avgjordes Riddarspelen i Gräfsnäs slottsruin under helgen.

Spelen inleddes med att de två gycklarna noggrant gick igenom för den ivrigt lyssnande publiken hur man beter sig på ett tornerspel. Bland annat berättade de att det är helt okej att bua om någon gör ett misstag men att det är än viktigare att slå ihop sina händer och applådera när någon gör något bra.
 
Efter en del skojande gycklarna fram och tillbaka så red de till slut in, till publikens stora jubel, de fem riddarna: Silverbocken, Nordiska räven, Haakon av Gripland, Den svarta korpen och Den svarte riddaren. Den sistnämnda är slottets beskyddarinna.
 
Precision med lansen
 
Riddarna tog sig sedan an flera olika grenar medels häst och i full galopp. I de olika grenarna får riddarna chansen att visa upp sina kunskaper i att hantera olika precionsuppdrag, som att träffa olikstora ringar med sin lans eller slå sönder ett kålhuvud med svärd, samtidigt som man rider i högsta fart.
 
Publikens jubel avgjorde
 
Publiken fick mot slutet agera domare och utse eftermiddagens vinnare. Det var jämnt skägg mellan Silverbocken och Den svarte riddaren. Men till sist stod det klart att slottets beskyddarinna återigen kammade hem vinsten.
Läs mer och se fler bilder i tisdagens AT.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher