Försäkringsbolag nekar funktionshindrade och tjocka försäkringar

ALINGSÅS
Många barn och vuxna med olika funktionsnedsättningar nekas teckna privata försäkringar hos de olika försäkringsbolagen. De är oförsäkrade om olyckan skulle vara framme.
 
Försäkringsbolagens argument är att personerna är riskpersoner, vilket får dem att inte låta personerna teckna en försäkring.
 
Detta har jag själv upplevt, då jag vid flera tillfällen försökt teckna en försäkring till en funktionsnedsatt anhörig. Trygg Hansa kunde enbart erbjuda olycksfall, då de menade att mins släkting var en riskperson.
Både If och Folksam sa nej. Ja, det blev nej hos de flesta försäkringsbolag jag provade att ringa till.
 
Jag blir så arg. Min släkting är lindrigt intellektuellt funktionsnedsatt och har inget behov av hjälpmedel, ändå anses hen inte vara godkänd för en försäkring.
 
Jag blir så arg och besviken över denna särbehandling. Man låter människor som har en funktionsnedsättning gå utan försäkring.
 
Även jag har blivit nekad försäkring, detta för att jag var för tjock. Det var inte kul att få höra orden ”Du är för tjock för en försäkring hos oss”.
 
Nu har dock min anhörig, äntligen, fått en riktig försäkring. Kanske går det åt rätt håll trots allt? Ni som fått nej, sök igen. Ge inte upp.
  • Linda Vackenklint
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher