Johanna rekordsänkte – men missade finalen

Friidrott

Johanna Holmén Svensson stod för starka prestationer i såväl kvart som semifinal på 400 meter häck under JEM22. Tyvärr var inte marginalerna på Alingsåstjejens sida i semin, och hon missade finalen med sju hundradelar.

Johanna Holmén Svensson har all anledning att sträcka på sig lite extra. Ullevi-löparen missade förvisso att ta sig till final på 400 meter häck, men visade i såväl semi som kvartsfinal att hon prickat in formen perfekt till mästerskapet.

I kvarten slog Johanna nytt personligt rekord med tiden 57.86, en sänkning med nästan en sekund. I semin under lördagen följde hon upp med en ny fin notering, och denna gång skrevs tiden till 58.14. Den tiden räckte emellertid inte – och Johanna missade finalen med futtiga sju hundradelar. 

– Kroppen kändes verkligen jättebra, nästan bättre än igår men jag fick några missar i det här loppet. Det var vid sexan eller sjuan där jag inte alls fick med mig farten och sedan så kom jag väldigt nära tian. Jag kanske skulle kört med sexton (steg) där också. Men det är lätt att tänka på sådant efteråt, säger Johanna till friidrott.se efter tävlingarna.

– Just nu är jag lite besviken men om ett tag kommer jag vara supernöjd, fortsätter Alingsåstjejen. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.