Arkivbild: PATRIK SKOGLÖW
Anders Thorn fyllde 73 år i mars.

Känd AT-journalist har avlidit

alingsås

Anders ville inte leva längre.
Efter bara en kortare tids sjukdom hade han bestämt sig.
Kvar står familjen och alla vi gamla arbetskamrater helt överrumplade. Och i sorg.

Anders Thorn var något av Alingsås Tidnings varumärke. Först som sportreporter och sportchef, sedan som redaktionssekreterare. Han hade i sin egen spalt varje vecka personlig kontakt med läsekretsen och de sista åren såg han till att Bjärkedelen av Alingsås kommun fick sina nyheter om stort som smått.

Anders blev där bygdens journalist. Han gjorde företagsbesök, han hälsade på ute i stugorna, han fanns med på föreningsmöten, han hittade lokala artikeluppslag som ingen annan.
Anders visste vad läsarna ville ha.

Till Alingsås Tidning i Västergötland kom Anders från barndomsbygden utanför Mjölby i Östergötland redan 1968. Han hade då gått en journalistutbildning på Skurups folkhögskola. Man kan säga att han var den första AT-reportern med modernt redigeringskunnande. Det förmedlade han sedan till oss yngre medarbetare och blev därmed något av en läromästare.

Efter pensioneringen 2010 medverkade Anders på frilansbasis med sin rapportering från Bjärke, där han sett till att bygga en stabil upplaga. Hans fortsatta insatser i spalterna kändes också helt naturliga, eftersom han både brann och levde för den lokala journalistiken.

På senare år var han mycket engagerad i Alingsås Friluftsklubb och dess hemvister, Ängabostugan och Dammsjöås. Han var med sitt yrkeskunnande även värdefull medlem i Alingsås Idrottshistoriska Sällskap.

Nu är vi många, alingsåsare och arbetskamrater, som minns Anders Thorn med glädje – mitt i en ofrånkomlig sorg. Alla tankar och stöd till frun Britt-Mari, sönerna Niklas och Jonas, samt barnbarnet Hugo.

Tomrummet är stort, minnena outplånliga.

I ett Nyhetsprat våren 2015 berättade Anders om sin Bjärkebevakning – och gav dagens AT-journalister några goda råd. Lyssna på inslaget här >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.