Klart med AT:s rekonstruktion

ALINGSÅS

Nu är det i princip klart att AT:s rekonstruktion kan avslutas. På måndagen beslutade tingsrätten att fastställa ackordet.

På måndagseftermiddagen hölls borgenärssammanträde i Alingsås tingsrätt för AB William Michelsens boktryckeri, det bolag som ger ut Alingsås Tidning.

Bolaget har sedan juni förra året varit under rekonstruktion, men har nu kommit överens med sina fordringsägare.
Vid tingsrättsförhandlingen stod det klart att en överväldigande majoritet av fordringsägarna, motsvarande 97 procent av den totala skulden, säger ja till ackordet.

För bolagets vd William Michelsen är beskedet glädjande.
– Det är skönt att det är över. Nu kan vi och våra anställda koncentrera oss på verksamheten. Jag vill ge en eloge till de anställda som ställt upp under dessa svåra tider och gjort ett fantastiskt jobb, säger han och riktar även ett stort tack till advokaterna Johan Sölveland, Glimstedts och Lennart Larsson, Wåhlins advokatbyrå.

Även Stefan Samuelsson, ordförande för journalistklubben vid företaget, är lättad över beskedet.
– Det är skönt och bra att vi äntligen har kommit så här långt. Det har tagit lite för lång tid, även om det kanske var nödvändigt. Men det är tråkigt att vi har tappat en del kompetens i företaget under den här långa processen och den osäkra tiden, säger han.
– Från journalistklubbens sida kommer vi att sätta oss med företagsledningen i augusti och försöka komma framåt, avslutar han.

Ackordet som nu har antagits innebär full betalning för fordringar upp till 5 000 kronor och 25 procent på det överskjutande beloppet. Totalt är det cirka 9,1 miljoner kronor som omfattas av ackordet.

Bolaget befinner sig formellt fortfarande i rekonstruktion, och det krävs ett beslut från tingsrätten för att avsluta rekonstruktionen.
Det beslut som tingsrätten fattade idag måndag kan överklagas fram till den 7 augusti.
– Så fort beslutet har vunnit laga kraft kommer rekonstruktionen att avslutas, säger rekonstruktören, advokat Johan Sölveland.

Senast tre månader efter att beslutet om ackord vunnit laga kraft kommer betalning av ackordslikviden att ske.

Förutom Alingsås Tidning ger företaget ut Lerums Tidning, Partille Tidning och Härryda-Posten samt har civiltryckeriet WM Tryck i Alingsås.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher