Rånaren fick med sig både kontanter och tobak vid rånet. Foto: Urban Kärvling

Pistolrån mot Netto i Herrljunga

Herrljunga

Vid niotiden på lördagskvällen utsattes livsmedelsbutiken Netto i Herrljunga för ett väpnat rån. En maskerad man kom in i butiken och hotade personalen med pistol och ska ha fått med sig kontanter och cigaretter.  

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats vid rånet. 

– Polispatrull kom dit snabbt och började söka efter gärningsmannen med hund men det har ännu inte gett några spår, säger Anna Rystedt stationsbefäl på polisen i Alingsås.

Ljust vid tidpunkten

Den ensamme gärningsmannen ska ha tagit sig från platsen i bil och polisen söker nu efter vittnen till händelsen.

– Det var ljust vid den tiden så det skulle ju kunna finnas någon som har sett något – och dom får i så fall mycket gärna höra av sig till polisen, säger stationsbefälet Anna Rystedt.

Under söndagen var butiken öppen som vanligt även om man bara tog emot kortbetalning. Polisen började även gå igenom den kameraövervakning som finns i butiken. 

Vidare under måndagen fortsätter den tekniska utredningen och nya förhör hålls. Det finns även en del tips som man från polisens håll kommer titta närmare på. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher