Arrangerad bild.
Foto: Urban Kärvling
Arrangerad bild. Foto: Urban Kärvling

Pistolrånare band fast anställda

Herrljunga

Gärningsmannen hotade personalen med pistol och band fast dem med silvertejp. Fortfarande finns ingen misstänkt kring rånet mot Netto i Herrljunga som visat sig vara betydligt mer dramatiskt än vad som hittills rapporterats.

Det har nu framkommit att pistolrånet mot Netto i Herrljunga, lördagen den 1 juli, var än mer brutalt än vad som först rapporterats.
 
Som vi tidigare skrivit om så hotade en maskerad man personalen med pistol och fick med sig kontanter och tobak för att sedan lämna platsen med bil. Men det är under tiden däremellan som det stora dramat utspelar sig.
 
Bundna med silvertejp
 
Rånaren ska nämligen ha tvingat in två anställda i personalutrymmet och där binder han fast dem vid stolar med tejp och buntband. Därefter lägger gärningsmannen pistol och kniv på bordet framför dem och ber om koden till kassaskåpet och tar nycklarna till kassaskåpet. Han öppnar sedan kassaskåpet och plockar med sig de pengar som finns där i.
Detta skriver Netto i en anmälan till Arbetsmiljöverket. Branschtidningen foodmonitor.se var först med att rapportera om det.
 
Polisen bekräftar
 
AT har varit i kontakt med polisen som bekräftar de här uppgifterna.
 
– Det stämmer att personal suttit bundna. Oklart hur länge dock, säger Camilla Tedefjord förundersökningsledare på polisen i Alingsås.
 
Enligt anmälan fortsätter händelseförloppet sedan med att gärningsmannen försöka borra upp skåpet till dagskassorna men misslyckas. Istället tömmer han tobaksförrådet och plockar med sig butikstelefoner och de anställdas mobiltelefoner.
 
– Det är uppgifter som jag inte kan säga något om, säger förundersökningsledare Camilla Tedefjord.
 
Skar sig ut
 
Rånaren lämnar sedan butiken genom att skära ett hål i lagerporten och det är först då som butikspersonalen kan ta sig loss och larma polis.
Polisen har i nuläget inte mycket att gå på.
 
– Vi har fortfarande ingen misstänkt, säger Camilla Tedefjord.
 
Vad har det gett att titta på filmerna i kameraövervakningen?
– Jag kan inte säga mer än att vi tittat på övervakningsbilderna, säger Tedefjord.
 
Polisens arbete fortsätter nu med gängse utredningsarbete. Camilla Tedefjorde berättar att man fortfarande fått in relativt få vittnesuppgifter och polisen ber nu än en gång om allmänhetens hjälp.
–  Det kanske är något som inte har förstått att de faktiskt sett något, avslutar Tedefjord.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher