Gunnar och Sven Samuelsson var på hugget under SM i Östersund.

Prickade rätt i Östersund

Skytte

Vårgårda Pistolskytteklubb tog för sig ordentligt under SM fältskytte i Östersund.
– Det är extra kul att vi som en relativt liten klubb kan hävda oss såpass bra, säger Gunnar Samuelsson som själv knep två guld.

Kvartetten från Vårgårdaklubben som fanns på plats uppe i norr var Gunnar, Sven Samuelsson, Torben och Monica Rundqvist.
Vädrets makter var dock inte på de aktivas sida, berättar Samuelsson:
– Det var hård vind, mycket regn och riktigt kallt. Bitvis var patrullstigen rena lervällingen, men å andra sidan var det ju samma förutsättningar för alla skyttar och inget som hade någon avgörande betydelse.
För 70-årige Gunnar Samuelsson slutade SM-äventyret med ett individuellt guld (fält, veteran äldre) och lagguld ihop med brorsan Sven i samma klass.
– Givetvis var det kul att vinna ihop med Sven, men mitt guld smäller högre. Jag hade inför mästerskapet i Östersund nämligen inget individuellt SM-guld i prisskåpet, trots många försök och flera andra och tredjepris. Jag har varit med alla år sedan 1974, undantaget ett år då min dotter föddes, berättar Gunnar med tydlig stolthet i rösten.
Noterbart är att yngre och äldre veteraner tävlade ihop i lagtävlingen, där totalt 18 lag ställde upp.
Hur kändes det att kliva högst upp på pallen?
– Jo, men det var något alldeles extra. Det kändes i hjärtat, absolut.
När förstod du att chansen till guld fanns där?
– Även om jag hade ett par missar längs vägen, så sa brorsan till mig att mitt resultat borde räcka långt efter våra 60 skott, fördelat på tio stationer. Och han hade ju rätt, haha.
Förvarar du guldmedaljerna på ett säkert ställe hemma nu då?
– Nja, dom ligger tillsammans med alla dom andra medaljerna jag tagit under åren. 

Vann gjorde även Torben Rundqvist som tog hem guldet i fält C, veteran yngre. Det blev dessutom ett silver i klassen snabbmatch militär snabb, veteran yngre, för evigt unge Rundqvist.
– Torben har ju precis som oss andra några år på nacken, men han håller fortfarande en väldigt hög klass. Imponerande, konstaterar Gunnar Samuelsson vidare.

Den femte Vårgårdamedaljen i SM knep Sven Samuelsson i precision veteran äldre.
Monica Rundqvist gjorde även hon bra ifrån sig, och slutade fyra respektive sexa i sina två starter.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.