FOTO: MIKEY LENNARTSSON
FOTO: MIKEY LENNARTSSON

Seger trots knackigt spel

Fotboll

Spelet stämde egentligen inte en enda gång för Gerdsken hemma mot Gnosjö.
Men som det topplag man är, vann man ändå med 3–2 (0–0).

Kristofer Profozic avgjorde mer eller mindre matchen på egen hand med sina två baljor och han kunde konstatera att det var en märklig match publiken fick se.

– Mycket konstig, absolut. Vet inte vad det berodde på, det var ju jäkligt varmt där ute och vi hade inget tempo i spelet. Vi fick ingen fart på bollen och var nonchalanta i sista tredjedelen. Jag tycker vi gör det lite för svårt istället för att välja det enkla alternativet.

Enkelt var det när Gerdsken, mer eller mindre från ingenstans då Gnosjö ägde spelet, gjorde 1–0 med kvarten kvar. Adam Kjellssons frispark nåde en fristående Kristofer Profozic inne i boxen som med en stenhård volley satte ledningsmålet.

Inget hade i det läget talat för ledning. Gästerna var laget som fick igång spelet under i princip hela matchen, men backlinjen höll rent och såg till att Erik Andersson inte behövde göra allt för avancerade ingripanden mellan stolparna.

I den 85:e minuten kändes matchen avgjord när Kristofer Profozic på en omställning sköt in 2–0, ett skott som inte var allt för otagbart. När sedan Fredrik Johansson gjorde 3–0 anfallet efter var det sista spiken i Gnosjös kista.

Trodde alla.

Men gästerna gav sig inte, fick snabbt in en reducing och sedan även 2–3 ett par minuter in på övertid. Dock kom det sista målet på matchens sista spark och Gerdsken kunde andas ut.

– Jäkligt slarvigt av oss att bara sluta spela efter vårt tredje mål, det blev onödigt jämnt. Det är klantigt av oss att bara strunta i markeringen men det löste ju sig till slut, säger Profozic.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher