FOTO: Urban Kärvling
SOMMARSTÄNGD STATION. Expeditionen är inte öppen, men poliser är i tjänst.
FOTO: Urban Kärvling
SOMMARSTÄNGD STATION. Expeditionen är inte öppen, men poliser är i tjänst.

Polisstationer sommarstänger

Vårgårda

Under sommaren stänger ett 70-tal polisstationer i landet. Vårgårda är en av dessa.
– Stationen är stängd, men det finns poliser som jobbar i Vårgårda och Herrljunga. De är i tjänst som vanligt, säger Ulf Lundström, stationsbefäl hos polisen i Alingsås.

Under sommaren kan det bli lite besvärligare att lämna in hittegods, fixa med pass och få hjälp med diverse tillstånd och liknande.

Alingsås hjälper

Gäller det hittegods och pass kan Vårgårda- och Herrljungaborna vända sig till polisen i Alingsås. – Vi arbetar nära tillsammans med Vårgårda och Herrljunga. De som behöver hjälp kan vända sig till oss, så löser vi pass och hittegods,  säger Ulf Lundström. Han informerar om att man kan gå till vilken polisstation som helst i landet som utfärdar pass om man vill förnya eller skaffa sig ett pass inför semesterresan. Även på Landvetter flygplats finns denna tjänst.

Tryggheten finns

På somrarna blir servicen sämre, det gäller i hela samhället. Personal på exempelvis myndigheter, kommuner och även polisen har semester, så allmänheten får det lite besvärligare, Man får helt enkelt ta sig till annan ort för att lösa vissa ärenden. – Men vi ruckar inte på tryggheten. Poliser finns i tjänst som vanligt, säger Ulf Lundström. Hettar det till, så kan man räkna med att ordningsmakten rycker ut.

Mobiliserade snabbt

Det bevisades inte minst förra veckan, då polisen mobiliserade med eftertryck när Herrljunga kommun fick ett brev innehållande ett vitt pulver. Torget utanför kommunhuset fylldes snabbt med poliser. Dessutom ryckte nationella bombskyddet från Göteborg ut. Det visade sig att pulvret var ofarligt, men polisen tog det inträffade på stort allvar och agerade med kraft. Polisstationen i Vårgårda har stängt fram till 13 augusti.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher