• FOTO: Urban Kärvling
    VACKER SCEN? Det kan man ha synpunkter på, men stolpen som var i vägen är borta.
  • FOTO: Urban Kärvling
    BRA MED HANDIKAPPRAMP. Patrik Danielsson i samspråk med Björn Gustafsson på kommunens gatu- och park, som jobbat med rampen, muren och förberett för planteringen.
  • FOTO: Urban Kärvling
    ÄNTLIGEN VÄCK! Medborgarförslagsställaren och filmaren Patrik Danielsson är mer än nöjd att stolpen, som varit ett hinder tagits bort.

Störande stolpe borta

Vårgårda

Murartorgets scen genomgår en förändring. Den störande stolpen, som varit i vägen och skymt sikten för filmare och fotografer, har tagits bort. Dessutom har det anlagts en handikappramp upp mot scenen.

Mitt framför scenen har funnits en stolpe, som varit i vägen för dem som varit på scenen, publiken och filmare/fotografer.

Försökt i många år

När det är tävlingar för världens bästa damer i cykel riktas blickarna mot Vårgårda. Då kan det vara trångt för tv-folk och reportrar vid scenen. Och det blir inte bättre av att stolpen är i vägen. – Jag har framfört synpunkter på scenen i många år. Till slut skrev jag ett medborgarförslag 2012, men inget hände. Sen skrev jag ett nytt 2015 och då gick det bättre, även om det tagit tid, säger Patrik Danielsson, som bland annat filmat cykeltävlingar och prisutdelningar på Murartorgets scen. ”Scenbygget” och kring­arbetena är klart till årets cykeltävlingar andra veckan i augusti.

Inte så vackert

I sitt medborgarförslag föreslog Patrik Danielsson också att det skulle byggas en handikappramp. Kommunfullmäktige beslutade i fjol att förändra scenen samt att bygga en ramp 2017. Till projektet anslogs 390 000 kronor. AT var med Patrik Danielsson, för att få hans kommentarer. – Jag har inte fått se några ritningar i förväg, säger han och blickar ut över scenen. Han är inte överförtjust i den stora stålstöttningen, som ser ut som ett jättelikt fotbollsmål. – Det är inte vackert, men stolpen som var i vägen är ju borta. Det är det viktigaste, säger Patrik Danielsson.

Önskat större scen

Patrik hade gärna sett att man byggt ut scenen och gjort ett större tak, som skyddat mot regn och även gjort skydd vid sidorna mot blåst. Han är desto mer nöjd med handikapprampen, som byggts till höger om scenen. Den blir inbäddad i planteringen och utgör en naturlig del av både scenen och planteringen. Rampen fungerar som transportväg till och från scenen. Björn Gustafsson på kommunens gatu- och park, har jobbat med rampen, muren och har förberett för planteringen. Det är Essunga plantskola som ska se till att det blommar vackert.

Politiska gången

Även om det tagit tid, så har Patrik fått positiv respons på sitt medborgarförslag. – Det har tagit längre tid än jag trodde, men det är fascinerande att få följa den politiska gången och handläggningen av ärendet, säger Patrik Danielsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher