FOTO: Amanda Samuelsson
Ägarna Christer Berg och Michael Svanöe i lokalen där trampolinparken ska ta plats.
FOTO: Amanda Samuelsson
Ägarna Christer Berg och Michael Svanöe i lokalen där trampolinparken ska ta plats.

Storsatsar på trampolinpark

Alingsås

2150 kvadratmeter, mer än hälften täckt av trampoliner, så stor kommer trampolinparken som öppnar i Alingsås att vara. Det gör den till en av Västsveriges största. Bakom öppningen står ägarna till gymmet Endorfin.

Det är i en lokal på Hem­vägen i centrala Alingsås som Voltflip Trampolinpark kommer slå upp dörrarna i höst. Just nu står lokalen ekande tom. Ägarna, Christer Berg och Michael Svanöe, förklarar att trampolinparken inte kommer att ha någon koppling till Endorfin.
– Det är två olika bolag, men båda två har med träning att göra, säger Christer.

Trampolinparken kommer fungera som träning för bland annat de som inte passar som lagidrottare, eller traditionellt idrottande, förklarar Michael.
– Alla tycker inte sådant är kul, men alla gillar ju studsmattor, det ser man bland annat i alla trädgårdar, fortsätter han.
De kvadratmetrar som inte tas upp av trampoliner kommer bland annat användas till café, kalasrum och omklädningsrum.

Olika aktiviteter

Ytorna med trampoliner kommer användas på olika sätt.
– Det kommer bland annat finnas flera jumpwalls, en foampit som man kan hoppa ner i och landa mjukt, en klättervägg och ytor för bollspel som dodgeball, säger Michael.
De tror båda att detta kommer slå i Alingsås. Bland annat för att det kommer få folk att träna utan att tänka på att de gör det.
– Det kommer bli ett happy­place, säger Michael.
– I och med att lokalen ligger så centralt kommer det även underlätta för ungdomar att ta sig dit själva, tillägger Christer.

Något för alla

Parken kommer utformas på så sätt att den ska passa alla, från barn till vuxna. För barn kommer det finnas möjlighet till kalas och för vuxna konferens och kick-off.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher