Stationsområdet i Herrljunga.
Foto: Filip Landqvist
Stationsområdet i Herrljunga. Foto: Filip Landqvist

Ung man skjuten i Herrljunga

Herrljunga

En ung man, enligt uppgift född på 1990-talet, blev på torsdagskvällen skjuten i Herrljunga. Man fann honom på en parkeringsplats i närheten av järnvägsstationen.

– Allt tyder på att platsen där man fann den skottskadade mannen också är brottsplatsen, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman.
 
Polisen fick larm om händelsen klockan 21.15 och ryckte ut med flera patruller.
– Mannen vårdas på sjukhus. De uppgifter jag har är att han är allvarligt skadad, men att skadorna inte är livshotande, säger Christer Fuxborg.
 
Oklart kring händelseförloppet
 
Omständigheterna kring vad som egentligen hänt vid stationsområdet är oklara, men tekniker från Göteborg var på plats under torsdagskvällen. Ett stort antal poliser från Alingsås och Borås var också där och pratade med vittnen.
 
– Vi har fått en del uppslag att arbeta på, säger Christer Fuxborg.
 
Polis var på plats under hela kvällen och den tekniska undersökning avslutades vid 00.30 och under fredag förmiddag var även de avspärrningsband som funnits där tidigare nedtagna.
 
Haft möte
 
Den senaste informationen, som kommer från seneftermiddagen på fredagen, är att polisen hade ett möte på förmiddagen. Mötet renderade dock inte i några nya uppgifter.
 
– Vi har fortfarande ingen gripen och det finns ingen misstänkt, säger Jenny Widén presstalesperson på polisen.
 
Den skottskadade mannen vårdas just nu på sjukhus och förhör med honom ska hållas när hans tillstånd tillåter det. Händelsen utreds av polisens avdelning för grova brott.
 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher