Foto: MIKAEL SVENSSON
Foto: MIKAEL SVENSSON

VIK tog revansch på LFK

Fotboll

Vårgårda IK fick revansch på Lidköpings FK och vann kvällens match på Tånga hed. Men det satt hårt åt, och det var först när Jahid Jawid rullade in 3–1 i 95:e matchminuten som de tre poängen säkrades.

I seriepremiären vann LFK mot VIK med matchens enda mål.  

När domaren blåste av tisdagens fajt lagen emellan hade hemmalaget fått sin revansch.

En rättvis sådan sett över matchen som helhet. 

– Det var missarnas match, och det blev onödigt spännande mot slutet, konstaterar Peo Häggström, tränare.

– Vi blev lite för ängsliga och passiva efter paus, framför allt centralt i planen. Det var samma sak mot Trollhättan senast och den detaljen måste vi förbättra när serien drar igång igen, fortsätter han.  

I första halvlek dominerade VIK och kunde via Albinot Rexhepi ta ledningen efter tio minuter. Målet föregicks av rena klapp-klapp-spelet och näst sist på bollen var en spelsugen Mohammed Abdulrahman.

En stund senare ordnade ”Mommo” 2–0 på egen hand när han höll undan en LFK-försvarare och prickade in bollen i nät.

Ett bolltrillande Lidköping, som skapade en del halvchanser i första, fick en jättemöjlighet att reducera i slutskedet. Men på något sätt lyckades bortaspelaren missa det öppna målet.

I andra halvlek inledde bortalaget bäst och tryckte tillbaka ett passivt hemmalag. Reduceringen skulle också rättvist komma efter knappa 70 minuter genom Gani Gerxhaliu.

LFK jagade sedan en kvittering, vilket gav VIK ytor att operera på. Chanser för 3–1 fanns flera gånger om, och närmast var Daniel Olafsson som missade en straff i 87:e minuten.

I ett sista försök var gästerna inte långt ifrån att få in 2–2, men istället kontrade inhopparna Samuel Nordqvist och Jahid Jawid in 3–1.

– Skönt att få revansch på Lidköping efter förlusten i premiären. Vi borde absolut stängt matchen tidigare, och det blev lite väl spännande mot slutet. Oavsett vilket tog vi tre poäng och det är ju det som räknas i fotboll. Nu blir det skönt att gå till lite sommarvila, säger Adam Hägg, som i Mattias Martinssons frånvaro vikarierade med den äran i mittförsvaret.

– Det är kul att få chansen och jag tycker att det gått bra. Sen får vi se hur det blir när Mattias kommer hem från sin Thailandssemester. Men jag fortsätter gärna spela från start, säger Adam och fyrar av ett leende.

Det ryktas om att det stundar en resa med polarna, stämmer det?

– Hehe, absolut. Jag, Joakim Berg, Axel Schill, Ludde Andersson och en annan kompis åker till Polen i morgon för att spela lite golf. Det ska bli trevligt.

Tack vare segern går Vårgårda till sommarvila som tabellsexa och är bara fem poäng från kvalplats. 

Mer om matchen – och tränare Häggströms tankar om höstdelen av säsongen i torsdags-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher