Foto: MIKEY LENNARTSSON

Vilken fest det kommer att bli!

Sportbloggen

2018 kommer Gothia Cup till Alingsås. Spontant känner jag bara; Wow vilken grej!

Efter att ha bevakat Gothia på plats under flera år känns det oerhört spännande att tävlingsledningen väljer att placera en del av turneringen i Alingsås. Cirka 80-90 matcher kommer att avverkas dagligen på planerna i stan, vilket i storleksordningen ger cirka 500 matcher totalt. Dessutom kommer det inte enbart handla om en eller ett par klasser, utan snarare om flertalet. 

Att Gothias ledning tittar åt Alingsås är ett smart drag, och ett noga genomtänkt sådant. Närheten till såväl planer, boenden och för den delen badplatser är något som tilltalar. Känslan är att de lag som får chansen att spela och bo i Alingsås vill komma tillbaka i framtiden. 

Under årets turnering pratade jag lite med några grabbar som spelade sina matcher i Kungsbacka. Dom tyckte det var skönt att slippa bo centralt inne i Göteborg, och gillade den lite mer avslappnade känslan i Kungsbacka. Vad ska spelare, ledare och föräldrar då tycka om att spendera sin vecka i Alingsås? Svaret tror jag mig ha i alla fall… 

Hur ska det gå rent logistiskt då, undrar vän av ordning. Ja, givetvis blir det utmaning för Alingsås kommun, Alingsås IF och alla de övriga klubbar som är inblandade. Å andra sidan tror jag att den här typen av arrangemang kan stärka banden mellan föreningarna på sikt – och i förlängningen få Alingsåsfotbollen och Alingsås som stad att lyfta. 

När man pratar med tävlingsledningen är det tydligt att Gothia Cup växer och att man vill expandera. Och då är Alingsås i högsta grad en viktig spelare i den utvecklingen.

Det tycker i alla fall jag är förbaskat roligt. 

Så spänn fast era säkerhetsbälten, för nästa sommar blir det åka av…

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.