Foto: Johan Hallberg
Letade farligt föremål. Polisens nationella bombgrupp undersökte ett misstänkt föremål.

Avspärrat på Noltorp efter bilbrand

Alingsås

Polis spärrade på torsdagsmorgonen av ett område på Noltorp efter brand i en bil. Polisens bombgrupp har oskadliggjort ett misstänkt föremål.

Det var vid sextiden på torsdagsmorgonen som en kvinna på Arrendegatan upptäckte att det brann under en parkerad bil. Branden hade startat i ett däck och kvinnan kunde släcka branden, vilken inte var omfattande.

I samband med branden hittades ett misstänkt föremål vid den aktuella bilen, och platsen spärrades av. Nationella bombgruppen har varit på plats under morgonen och undersökt föremålet.

– De har åtgärdat föremålet. Det innebär att det har oskadliggjorts, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman, som inte kan kommentera vad det rör sig om för föremål.

Under torsdagsförmiddagen fanns polisens tekniker på plats och arbetade på Arrendegatan. Avspärrningarna hävdes vid 11.30-tiden. En förundersökning gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse har inletts. Någon misstänkt gärningsman finns inte i nuläget.

– Vi har inlett dörrknackning i området för att höra om någon har sett eller hört något, säger Peter Adlersson som uppger att polis även har talat med bilägaren.

– Det finns ingen för oss känd hotbild mot bilägaren, säger han.

Polis uppmanar allmänheten att höra av sig på 114 14 om de har gjort iakttagelser som kan sättas i samband med händelsen på Arrendegatan.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.