FOTO: JÖRGEN BJÖRME
FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Boels Dolmans tempobäst igen

Cykel

Det blev en favorit i repris när cykelfesten i Vårgårda inleddes med lagtempot.
Nederländska Boels Dolmans fick fajtas hårt men vann till slut sin andra raka seger.

Inför lagtempot handlade det mesta om Boels Dolmans, superlaget från Nederländerna med idel världsstjärnor i sitt stall.
Och visst motsvarade förhandsfavoriterna förväntningarna.
Vid första mellantiden i Herrljunga körde man in på 18 minuter blankt, fyra sekunder före Tyska Cervelo-Bigla som skulle bli lagets stora motståndare denna fredagskväll.
Trots att Cervelo-Bigla körde snabbt, väldigt snabbt till och med, var Boels Dolmans ännu bättre och en furiös sträcka mellan Herrljunga och andra mellantiden i Vårgårda avgjorde på många sätt tävlingen.
Boels Dolmans hade 19 sekunder till godo på Cervelo-Bigla inför sista sträckan mot mål, den kortaste av de tre.

Men även om det kändes avgjort redan efter andra mellantiden, gjorde Cervelo-Bigla vad man kunde för att pressa Boels Dolmans.
I mål körde Bigla på 52.51,8, en kanontid som Boels Dolmans var tvungna att svara på. Och det gjorde man, när lagets fjärde cyklist körde in på 52.39,1 och säkrade en ny seger åt laget.
– Vi kan varandra väldigt bra, alla känner sina egna styrkor. De styrkorna är olika mellan åkarna, vissa kan dra i backar, vissa är tekniska och vissa kan göra andra saker. Vi har en bra spridning i gruppen och vet att ingen är större än laget. Vi är som en maskin där ute, säger Chantal Blaak efter segern.

Läs mer om loppet i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher