Foto: PRIVAT
Anna-Karin och Jörgen Nilsson driver sitt företag vidare med delvis annan inriktning.

Centrum ändrar inriktning – butiken stängs

alingsås

Den klassiska Alingsåsbutiken Centrum Manufaktur ska stängas under hösten. Men företaget lever vidare och storsatsar på profilprodukter och yrkeskläder.

I 70 år har Centrum Manufaktur, även kallat Modecentrum, sålt kläder, hemtextil och mycket annat till konsumenter och företag. Nu har Jörgen och Anna-Karin Nilsson, som driver familjeföretaget, bestämt sig för att avveckla butiken med försäljning av kläder till privatpersoner. 

– Det handlar om medvetet affärsmannaskap. Vi har gjort en noggrann analys och ser en tydligt större tillväxtpotential i den del som är riktad mot företag, säger Jörgen Nilsson, vd och ägare i tredje generationen, i ett pressmeddelande.

Inriktningen kommer i fortsättningen att vara försäljning av yrkeskläder, arbetsskydd och profilartiklar till företag. Butiken blir mer av ett showroom.

– Vi har haft arbetskläder i 50 år i sortimentet, men vi har utvecklat sortimentet och fokuserat mer på detta under de senaste två åren med försäljning till företag i alla branscher men främst inom industri, handel och hantverk, vilket gett mycket bra resultat, säger Jörgen Nilsson.

Samtidigt beklagar han att två butikssäljare måste sägas upp.

– Det är personer som vi känner oerhört mycket för. Min högsta prioritet är när vi är klara med utförsäljningen, som kommer att påbörjas i slutet av augusti, är att försöka hjälpa till så att de hittar andra jobb.

Läs mer om butikens historia i AT på torsdag

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.