Nu börjar cyklister dyka upp lite varstans i Vårgårda med omnejd. 
Foto: Filip Landqvist
Nu börjar cyklister dyka upp lite varstans i Vårgårda med omnejd. Foto: Filip Landqvist

Cykelfesten har rullat igång

Vårgårda

Under torsdagen börjar helgens cykelfest att ta form. Cyklister invaderar gator och landsväg. Tälten har slagits upp och det märks i luften att det är något på gång i samhället. 

Många cyklister befinner sig just nu på vägarna i och runtom Vårgårda. På vägarna kan det uppstå vissa problem då många cyklar i klungor och har dessutom med sig en följebil som gör att det kan vara lite svårt att köra om.

Klockan 17 på torsdagseftermiddagen går starten för Motionstrampet. Ett motionslopp som är öppet för alla där man cyklar en bana på 11 kilometer i eget tempo. Start och målgång sker på Kungsgatan inne i Vårgårda och de som är med och deltar har chansen att vinna priser på startkortet. 

Populära motionslopp

Sedan när klockan blivit 19.30 på torsdagskvällen sker själva invigningen av cykelfesten 2017. 

Dagarna som kommer är sedan är fullspäckade med aktiviteter. Vad gäller själva cykelloppen så är det fredag och söndag som loppen som ingår i damernas världscup körs. Däremellan är det dags för både stora och lilla Velofondo. Motionslopp som brukar locka både stor publik och många deltagare. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher