Foto: Fredrik Sjöberg.
JUBILEUM. Föreställningen Osvajpade diamanter, med Elina du Riatz och Lisa Lexfors, spelas på Palladium under Alingsås teaterförenings 50-årskalas den 20 september.

Diger teaterhöst hos 50-åringen

Alingsås

Alingsås teaterförening, som i år fyller 50 år, bjuder precis som vanligt på ett digert höstprogram med stor variation på scenunderhållningen.

Den 7 september kickar Alingsås teaterförening igång hösten med information om säsongens program och underhållning av kören Bocca Mundi.

Den 20 september blir det 50-årskalas på Palladium, då Alingsås teaterförening fyller ett halvt sekel i år. Det blir mingel med pianounderhållning, historisk text- och bildkavalkad och mycket annat samt föreställningen Osvajpade diamanter. 

Senare i september får den som uppskattar Leonard Cohens musik sitt lystmäte, då Sam Vesterberg tar sig an Cohens texter och musik och gör egna personliga tolkningar, tillsammans med musikvänner.

Även de yngsta får ta del av scenkonst i september, då Alingsås teaterföreningen går samman med Alingsås kulturhus och arrangerar Fredagsmys med föreställningen Äta själv.

Samarbete mellan de två ovan nämnda blir det också den 7 oktober, då det är det dags för Kulturnatta i Alingsås. De två aktörerna bjuder då alingåsarna på  My little allsång med artisten Josefin ”Finito” Johansson och sångaren Oskar Nilsson.

Senare in i oktober spelas skolföreställningen Var är mitt hem? på Palladium.

Då vi gått in i mörka november kommer 123 Schtunk till Palladium med föreställningen Ett drömspel. Avslutar höstsäsongen gör Prinsessgympa med Birgitta, en offentlig föreställning i Alingsås kulturhus.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.