Foto: PHILIP MAURITZSON
Bibliotekarien Raz Sanatkar.
Foto: PHILIP MAURITZSON
Bibliotekarien Raz Sanatkar.

Gratis bok till unga

Alingsås

Vad sägs om mangaklassikern Black Butler eller kanske Edgarprisade The girl in the blue coat? På lördag erbjuder Kulturhuset alla mellan 13–25 år en gratis bok.
– Att läsa ger en Zen-känsla, säger bibliotekarien Raz Sanatkar.

För tredje året i rad erbjuder kommunen på lördag arrangemanget ”Värsta boken” på Kulturhuset. Unga mellan 13–25 får en gratis bok. Det finns ett 50-tal att välja på och det är först till kvarn som gäller. Och det handlar inte om ratade böcker från förra året, lovar Raz Sanatkar.

– Det mesta är nyinköpt. Vi har kultklassikers, ny fantasy, deckare, skräck och coming-of-age. Även serier och manga, säger hon.

Hur gick det förra året?

– Det gick åt 20 böcker. Det har varit lite svårt att komma ut med evenemanget.

Vill unga läsa böcker när de har smarta telefoner?

– Det har kommit många sätt att läsa, men den fysiska boken föredras ändå. Det vanligaste skälet är att man anger att det flimrar från skärmen och att man vill hålla i en bok.

Men hur ska man hinna läsa?

– Vi hinner det för det ger ett lugn. Håller man på med en mobil så fastnar man lätt i träsket med ständiga statusuppdateringar. Med en bok kan du koppla av, att läsa ger en Zen-känsla, säger Raz Sanatkar.

Vad läser du själv just nu?

– Nu läser jag Jeremy Fink and the meaning of life. Den är rolig och helt underbar, den kan jag tipsa till de flesta.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher