HIF kammade noll mot Gnosjö

Fotboll

Höstpremiären blev ett riktigt bottennapp för Holmalund.
Bottenlaget Gnosjö vann med 3–1 (1–0) på hemmaplan i en match där Holmalund missade massor.

Tränare Johan Nilsson tvingades konstatera att Holmalund hade bra möjligheter att ta trepoängaren mot Gnosjö, men att man bommade bort sig när chanserna dök upp.
– Man ska säga att Gnosjö är ett rätt så skapligt lag ändå, trots tabellplaceringen. Det var små marginaler som avgjorde till deras fördel när matchen stod och vägde, säger Nilsson.
HIF började sömnigt och fick se Gnosjö ta ledningen tidigt i matchen på en hörnvariant. Men efter drygt 20 minuter blev man varma i kläderna och tog över, dock utan att få utdelning i mål.
Det fick man däremot tidigt i andra halvlek när André Nilsson ordnade en straff som han själv förvaltade.
I samma veva hade Holmalund sin bästa period i matchen.
– Vi går för tvåan i det läget och skapar massor av lägen, tre-fyra hundraprocentiga chanser där vi har några frilägen och en boll i stolpen. Tyvärr gick Christoffer Ängberg sönder och strax efter det rinner dom igenom för 2–1.
Det gjorde Gnosjö några minuter efteråt också, den gången blev det straff som betydde 3–1.
– Det blir ett jagande efter det men vi skapar väl inga jättefarliga chanser tyvärr. Det var mycket stolpe ut för oss, men samtidigt gör vi heller ingen jätteinsats på något sätt. Det var för mycket upp och ner under matchen och vi är inte alls nöjda. Som tur var möter vi Habo nu i helgen, där är det bara tre poäng som gäller.

I dagens AT står det fel i texten. Holmalund mötte såklart Gnosjö och inget annat lag. AT ber om ursäkt för missen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher