Foto: MARCUS LÖFSTRÖM. Alfred Hallin, Elias Andersson, Ville Rosén och Hampus Serrestam representerar Västergötland i årets upplaga av TV-pucken.

Hockeykillar som skriver historia

Ishockey

Det skrevs lokal hockeyhistoria i dagarna när det stod klart att Alingsås Hockey får hela fyra spelare med i Västergötlands TV-pucklag i år.
– Den uttalade målsättningen är guld, säger killarnas tränare i Alingsås, Ola Rosén.

Alfred Hallin, Elias Andersson, Hampus Serrestam och Ville Rosén.
Där har ni namnen på de fyra spelare från Alingsås som kommer bära Västergötlands tröjor under TV-pucken 2017.
– Fyra spelare har vi aldrig haft tidigare i klubben, i alla fall inte under modern tid. Men jag tycker ändå det var ganska väntat, som tränare hade man nästan tyckt att det skulle blivit några fler från Alingsås, säger Ola Rosén som alltså tränar U16-laget som killarna spelar för till vardags.
– Dom har kämpat hårt för det här länge nu och förtjänar platsen, säger han vidare.
Som AT-sporten tidigare skrivit om tillskrivs många av de framgångar som U16-laget i Alingsås skördar den enorma träningsmängd man ligger på.
Inte bara på isen utan även på gymmet.
– För 25 år sedan låg väl fördelningen på 95 procent istid och så några skivstänger inne i omklädningsrummet. Men idag är det inte alls så, nu är det 50/50 som gäller. För varje timme på isen kör vi en timme i gymmet, det går så snabbt i hockey idag att man måste träna väldigt mycket, säger Ola Rosén.
Hur mycket av den träningen ligger bakom killarnas uttagning, kontra exempelvis råtalang?
– De här spelarna är riktigt bra hockeyspelare men som även har talangen att träna, så kan man säga det. Dom hade säkert blivit uttagna på ren talang också men dom ger också alltid järnet på träning.

Västergötlands TV-pucklag måste efter ett par svagare år resultatmässigt, spela kval innan man kliver in i det ”riktiga” slutspelet. Det görs i Nybro helgen den 8-10 september.
För motståndet står Gotland, Småland, Blekinge, Bohuslän/Dal och Svenska Ishockeyförbundets lag. Endast två av de sex lagen i gruppen tar sig vidare.
– Jag vet att killarna inte är nöjda med att bara bli uttagna i truppen, dom vill vara med och bidra i saker som powerplay och boxplay. Vara bärande spelare helt enkelt. Som jag ser det är Alfred Hallin förstamålvakt och de andra tre ska vara med och slåss om forwardsplatser i första- och andralinan, säger Ola Rosén.
Hur bra är Västergötland i år?
– Det är ett lite knepigt kval där allt kan hända, men man är helt klart favorit i gruppen tillsammans med Småland. Dom bör absolut ta sig till slutspel och där kan man gå riktigt långt. Även om inget är självklart så vet jag att man från ledarhåll har satt målsättningen att ta guld. Det är en bra årgång spelare, utan tvekan.
Blir det slutspel för Västergötland, får man näst intill hemmaplan då det i år är förlagt till Göteborg. Redan i helgen får man dessutom börja spela ihop sig i laget, då Västergötland och Göteborg möts i ett dubbelmöte på lördagen i Nolhalla. Matchstart är satt till 9.30 respektive 13.30.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.