Foto: NICHOLAS ALMANAKIS
Josephine Almanakis Sirander, författare, kommunikatör och journalist, bördig från Alingsås.

Josephines glada debutroman

Alingsås

Den 4 september släpper den utflyttade alingsåsaren Josephine Almanakis sin debutroman Det man inte vet har man ingen aning om, vilken hon själv beskriver som en underhållningsroman man blir glad av.

För fyra år sedan fick Josephine Almanakis en kurs på Skrivarakademin, och det var då hon började författa den berättelse som nu blivit hennes debutroman.

– Vid den tiden visste jag inte vad som skulle hända, eller hur berättelsen skulle sluta, men jag hade karaktärerna klara för mig, säger Josephine.

Det man inte vet har man ingen aning om är en underhållningsroman, berättad ur tre olika perspektiv, som handlar om äkta vänskap och konflikter som får oanade konsekvenser.

– Det svåraste var att skriva slutet, men jag känner att det blev bra till sist. Jag tycker personligen inte om att det finns för många lösa trådar i slutet av en roman men jag vill heller inte ha ett ”de levde lyckliga i alla sina dagar-slut”, säger Josephine.

I januari 2016 var Josephine klar med sitt manus och skickade då in det flera stora förlag. Då inget av dem nappade bestämde hon sig, tillsammans med sin sambo Martin Edgren, att själv starta Acrocon Förlag och ge ut boken själv.

– Vi har velat att boken ska hålla hög kvalitet, så därför har vi köpt in alla tjänster man får på ett stort förlag, säger Josephine.

Den 2 september håller Josephine bokrelease på Nolbygårds ekobageri- och café och två dagar senare, den 4 september, finns boken tillgänglig i näthandeln.

Det här är en förkortad version av en artikel som tidigare varit inför i papperstidningen och e-tidningen

 
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.