Fullt på startlinjen till Lilla Velofondo. Foto: Mikey Lennartsson

Lilla Velofondo fyllde Kungsgatan

Vårgårda

Det var tjockt med barn i åldrarna tre till sju år när när Lilla Velofondo kördes längs med Kungsgatan i Vårgårda på lördagsförmiddagen. En del av de unga cyklisterna blev till och med utan medalj vid mållinjen då de helt enkelt inte räckte till. 

Starten på det stora motionsloppet Velofondo gick klockan 11 ute på Tånga hed och bara kvarten senare startade loppet för de något yngre cykelentusiasterna. Lilla Velofondo är cirka 300 meter långt och körs upp med Kungsgatan. Start vid kommunhuset och målgång vid murartorget.

Fick medaljer

Efter målgång fick deltagarna medalj och en påse från Sparbanken Alingsås. Deltagarantalet var dock så stort att det till och med var några som blev utan målgångsgåva. Men banken försäkrade att alla som blev utan bara skulle komma in på banken en annan dag och få sin medalj.

Proffsig artist

Efter avslutat lopp passade många av barnen på att få sina ansikten målade och smaka på popcorn och glass som det bjöds på inne i det stora tältet på Murartorget. Detta i väntan på underhållning från programledaren och artisten Mojje. 

Mojje bjöd sedan på stor underhållning och hans proffsiga sätt fick både barn och föräldrar att skratta och applådera i takt. 

Mer om helgens cykelfest i Tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.