Foto: MIKEY LENNARTSSON

Seger i Carlssons HIF-debut

Fotboll

Nya tränaren Jerry Carlsson fick precis den start han ville ha i Holmalund.
HIF slog Uppsala med 1–0 (1–0) hemma och fick en skjuts in i höstsäsongen.

Glädjen i det röda lägret var påtaglig efter tre friska poäng mot Uppsala. Nytillsatte tränaren Jerry Carlsson kunde andas ut så smått.

– Ruskigt skönt såklart. Jag tycker vår prestation går lite i vågor där vi öppnar bra men hamnar lite fel när Uppsala ändrar sin uppställning. Innan vi korrigerade våra positioner hade vi lite problem men sedan hade vi bra koll. 1–0 kom ju dessutom helt perfekt i matchen.

Målet gjorde Sandra Augustsson precis i slutsekunderna av den första halvleken. Pigga Olivia Sultan hittade ut till Augustsson på vänsterkanten som helt ren med målvakten behärskat placerade in den vid bortre stolpen.

En första halvlek där spelet svängde fram och tillbaka byttes sedan mot en andra där Holmalund var spelförande och höll rent bakåt.

– Vi kontrollerar det bra i andra tycker jag. Dom får lite tryck via några fasta situationer men jag kan inte minnas en enda riktigt het chans, annat än tillfälligheter, säger Jerry Carlsson.

Snarare var det nära att Holmalund utökade ledningen vid ett par tillfällen. Såväl Rebecca Cameras som Olivia Sultan hade fräsande skott som gick tätt utanför stolpen. Uppsalas bästa chans kom dels via en indirekt frispark och sedan när Moa Edrud tappade en blöt boll som gick stolpe ut.

I övrigt gjorde HIF-försvaret ett förtjänstfullt arbete och höll undan för allt vad gästerna kom med.

–  Det är klart att det finns jättemycket att jobba på men jag är väldigt nöjd med hur vi tagit till oss försvarsspelet, det såg långa stunder väldigt bra ut. Vi hade fortfarande lite bråttom att hitta den raka bollen framåt men några anfall var riktigt bra. Den här segern förstärker den positiva effekten vi byggt upp.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.