Foto: STEFAN SAMUELSSON
TYDLIGA SPÅR. Vildsvinen har bökat på bägge sidor av stigen vid grillplatsen.
Foto: STEFAN SAMUELSSON
TYDLIGA SPÅR. Vildsvinen har bökat på bägge sidor av stigen vid grillplatsen.

Vildsvin allt närmare tätorten

Alingsås

Vildsvinen verkar komma allt närmare Alingsås tätort. Tydliga, färska spår finns vid Klockaregårdskullen mellan Nolby och Bolltorp.

AT uppmärksammas på vildsvinens härjningar precis i utkanten av staden av en läsare som dagligen cyklar igenom skogsområdet.

– Det är helt uppbökat på båda sidor av stigen vid grillplatsen, säger han. Tills nyligen hade vild­svinen, enligt uppgift från en boende i närheten, bara bökat på ena sidan av stigen på platsen som kallas Vallen.

Äpplen har lockat

Stefan Johansson, en av kommunens två parkmästare, säger att det hittills har varit förhållandevis lite problem med vildsvin nära tätorten – förutom vid Kvarnbacken och Valdalen.

– Men just i det här området vid Nolby la folk ut äpplen när de städade sina trädgårdar i höstas. Det gillar vildsvinen. Vi pratade då om att vi i höst ska uppmana fastighetsägare att inte göra så, säger han och tillägger:

– Risken är att vildsvinen fortsätter in i trädgårdarna. De är bra på att söka upp mat.

Hör av dig till AT

Nu är inte så många äpplen mogna ännu men vildsvinen verkar ändå vara på gång. Har du problem med att vildsvin förstör i naturen eller trädgården? Hör gärna av dig till AT på red@alingtid.se eller 0322-67 00 40.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher