18-åring häktad för flera brott

Vårgårda

En 18-årig man häktades i förra veckan för bland annat försök till utpressning – samtidigt åtalades han för försök till mordbrand i Vårgårda.

Det var i början av förra veckan som 18-åringen greps av polis och senare begärdes häktad för en handfull brott som ska ha inträffat i Vårgårdatrakten under sommaren.

Tingsrätten kom fram till att mannen är på sannolika skäl misstänkt för försök till utpressning, olaga hot, hot mot tjänsteman och skadegörelse. Som skäl för häktningen anger rätten den risk som finns för att den misstänkte fortsätter begå brott.

Försök anlägga brand

Samtidigt som 18-åringen häktades väckte åklagaren åtal mot honom för en rad andra brott. Det handlar om ett fall av försök till mordbrand där åklagaren menar att den misstänkte försökte anlägga en brand på McDonalds i Vårgårda under början av året.

Misstankarna mot tonåringen gäller även ofredande och skadegörelse i en butik, och på biblioteket, i Vårgårda. Åtalet omfattar ytterligare fall av skadegörelse där 18-åringen bland annat ska ha krossat flera rutor i en bostad.

Han misstänks även för skadegörelse hos socialtjänsten i Vårgårda där han vid ett tillfälle med hjälp av ett tillhygge ska ha slagit sönder lampor, och vid ett annat tillfälle krossat rutan i en entrédörr.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher