35-åring utreds för sprängladdning på Noltorp

Alingsås

Polis riktar nu sina blickar mot en 35-årig man i utredningen kring försöket att spränga en bil på Arrendegatan under sommaren.

Det var i början av augusti som en privatperson upptäckte en apterad sprängladdning vid en bil på Arrendegatan. Polisens bombgrupp kallades till platsen och oskadliggjorde laddningen. Sedan dess har det varit relativt tyst kring utredningen, fram tills i veckan då en 35-årig man begärdes häktad för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Hur länge han har florerat i utredningen vill jag inte kommentera, säger Andreas Ekengren, åklagare.

Den 35-årige mannen sitter sedan en tid tillbaka häktad i ett ärende som rör annan brottslighet, bland annat narkotikabrott och grov stöld. Vid veckans häktningsförhandling ansåg tingsrätten dock inte bevisningen kring händelsen på Arrendegatan som stark nog och beslutade att mannen inte ska häktas för försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Misstankarna kvarstår och utredningen fortskrider, säger Andreas Ekengren.

Mannen sitter fortsatt häktad för den tidigare brottslighet som han misstänks för och i den delen ska åtal vara väckt i slutet av denna vecka.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher