Foto: Andreas Sandström BILDBYRŁN
Foto: Andreas Sandström BILDBYRŁN

AHK vann spännande premiär

Sport

Alingsås besegrade Ricoh med 26-23 på bortaplan i premiären av Handbollsligan.
– Jag är glad över två poäng och att premiären är avklarad. Men det finns saker som vi måste arbeta med, säger AHK-tränaren Mikael Franzén.

Alingsås gick till halvtidsvila med betryggande 17-12, men i den andra akten förbättrade Ricoh målvaktsspelet betydligt och avslutningen av tillställningen i Solnahallen blev spännande.

Mot slutet av premiären klev två nyckelspelare i Alingsås fram och ordnade segern.

Först räddade Rickard Frisk, vid ställningen 22-24 med drygt tre minuter kvar att spela, ett straffkast från Henrik Olsson.

Och i det efterföljande anfallet satte Andreas Flodman 25-22 på straffkast. Det var hans åttonde mål i matchen och därmed blev han den bäste målskytten i premiären.

– Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi är ruskigt kliniska och har många målvaktsräddningar till skillnad från dem. Men vi har inte ett så bra försvarsspel som vi borde kunna ha. (Rickard) Frisk gör några frilägesräddningar som han inte ska behöva göra, säger AHK-tränaren Mikael Franzén och fortsätter:
– I andra halvlek har vi chanser att döda matchen, men gör inte mål förrän i sjätte minuten. Vi kan inte göra två bra halvlekar känns det som.

Alingsås mål: Andreas Flodman 8, Felix Claar 3, Daniel Tellander 3, Oscar Bergendahl 3, Magnus Persson 2, Mishels Liaba 2, William Andersson Moberg, Niclas Barud, Anders Alfredsson, Tobias Sandberg, Johan Nilsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher