Foto: Jörgen Björme
Invigde årets ljusfest. Marie Johansson, konferencier, framför Hemsjökören som stod för årets invigningsprogram.
Foto: Jörgen Björme
Invigde årets ljusfest. Marie Johansson, konferencier, framför Hemsjökören som stod för årets invigningsprogram.

Årets Lights in Alingsås invigt

Alingsås

Känslor är temat för årets Lights in Alingsås – och känslor i musikalisk form bjöd Hemsjökören på när ljusevenemanget invigdes på fredagen.

In i det sista arbetades det på fredagen med att få all utrustning på plats i de ljusinstallationer som har byggts upp runt om i centrala Alingsås. På kvällen var alla sladdar dragna och rätt kopplade, och ljuset kunde slås på. Innan de första besökarna startade sina ljusvandringar hade den officiella invigningen genomförts i Estrad.

– Det här är ett evenemang som har vuxit mycket under åren. I år är temat känslor, och känslor är unika, sa Maria Johansson som agerade konferencier under kvällen och presenterade årets ljusdesigner.

I år stod Hemsjökören för invigningsprogrammet som framfördes inför ett välfyllt Estrad på fredagskvällen. Kören sjöng sig igenom årets ljusslinga och hade valt ut en sång för varje ljusinstallation.

Sedan var det alltså dags för besökarna att gå ut i höstmörkret – som under några veckor blir lite extra upplyst i form av Lights in Alingsås.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher