Foto: Katrin Niklasson
LIGGER BAKOM KULTURNATTA. Bakre raden: Sara Haraldsson, lärare på kulturskolan, Thereze Almström, utställningsproducent Alingsås museum, Sofia Lindroth, projektledare för Kulturnatta samt danslärare på kulturskolan, Mattias Norström, utställningsproducent Alingsås konsthall. Främre raden: Claes Andreasson, fritidskonsulent, Josefin Cowie, programansvarig, samt Birgitta Westergren Lenken, evenemangs- och kulturstrateg.

Bjuder ur kulturell gottepåse

Alingsås

Björn Ranelid, öppna ateljéer, pokémonparkour, allsång, och estradpoesi – inom Kulturnatta, som arrangeras den 7 oktober, ryms det mesta.

Den som vill ha en heldag i Alingsås har alla möjligheter till detta den 7 oktober, då aktiviteterna drar igång redan på förmiddagen med Familjelördag samt invigning av den nya utställningen i Alingsås museum, med namnet Hem – om Alingsås som hem, då och nu.

Utöver chansen att ta del av den nya utställningen kommer den som besöker Familjelördag även kunna ta del av en rad aktiviteter på temat hem, däribland sagostund med Lena med lådan. De vuxna ges chansen att bikta sig för skådespelaren Peter Lorentzon på temat hemligheter, fulheter och trevligheter.

Då Familjelördag är över och det närmar sig seneftermiddag glider denna kulturspäckade dag sömlöst in i Kulturnatta där en av de många programpunkterna är en workshop och fotoutställning med Sian Hedberg. Det bjuds också på en rad framträdanden under kvällen. Däribland med Björn Ranelid, som knappast behöver någon närmare presentation.

– Björn Ranelid är en av våra höjdpunkter under kvällen. Vi har gett honom fria tyglar så det blir en spännande timme! säger Sofia Lindroth, projektledare för Kulturnatta och tillika danslärare på Kulturskolan.

För den som själv vill ta ton ges den möjligheten under My little allsång, ledd av Josefin ”Josefinito” Johansson. Annat som bjuds under kvällen är estradpoesi med Louise Halvardsson, dans och musik både inom- och utomhus med kulturskolan, en tur in i sagornas värld med AMTS samt en sprakande eldshow. Dessutom blir det pokémonparkour med Velox Freerun. 

Artikeln finns i sin helhet i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.