FOTO: JÖRGEN BJÖRME

Claar stannar i Alingsås

Handboll

AHK:s offensiva motor, Felix Claar, spelar även nästa säsong med klubben.
Detta sedan han skrivit på ett nytt kontrakt fram till våren 2019.

Det gamla kontraktet parterna emellan gick ut efter innevarande säsong men nu har ett nytt kontrakt upprättats som håller kvar Claar till minst säsongen 2018/19.

– För mig var det ganska självklart att skriva på ett nytt kontrakt. Jag har känt att jag vill vara kvar här minst en säsong till efter denna, även om jag skulle få något erbjudande från en annan klubb, säger Claar till AT-sporten.
– Det är helt enkelt så att jag tror jag kan utvecklas mer och bli en bättre handbollsspelare här. Jag är inte färdig i Handbollsligan på ett tag.
Mikael Franzén är såklart glad över att hans kanske allra viktigaste offensiva spelare blir kvar:
– Felix är näst intill komplett och han kan spela lika väl på vänsternio som mittnio. Att han förlänger är en signal om att Alingsås vill vara med och leka ytterligare några år framöver.
Är det som mittnia du ser honom främst numera?
– Han kommer spela som vänsternio också den här säsongen men jag tror att han har störst internationell potential i mitten. Utomlands, speciellt i Tyskland, är det fortfarande ofta så att man vill ha en bombskytt på vänsternio. Felix är mer av en komplett spelare än bara skytt.
 
Läs mer om förlängningen i torsdagens AT
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.