Arkivbild: Stefan Samuelsson
FÖR ALLA. Kom loss är mässan för tillgänglighet, hälsa och delaktighet för alla. På torsdag är det dags för 2017 års upplaga.

Dags att komma loss i Estrad

Alingsås

På torsdag är det dags för föreningsmässan med stort F – Kom loss. Estrad Alingsås kommer då fyllas av en rad utställare och spännande gäster. En av dem är Christoffer Lindhe.

För tio år sedan, som en 17-årig starkt lovande simmare, var Christoffer Lindhe med om en trafikolycka där han förlorade båda armarna och ett ben.

Året efter träffade han sin flickvän, två år efteråt tävlade han i Paralympics. Inom ett decennium gick han från att inte veta vad som skulle hända till att ha familj, ha utbildat sig till utvecklingsingenjör, driva ett framgångsrikt protesföretag, ha tävlat i två Paralympics, prisats i ”Svenska hjältar” och reser nu runt som en uppskattad föreläsare.

Många utställare

För den som vill lyssna till Lindhes inspirerande historia är det läge att bege sig till Estrad strax efter lunch. Dörrarna till mässan Kom loss slås dock upp redan på förmiddagen, och där väntar en lång rad utställare.

I vanlig ordning kommer det erbjudas en hel del prova-på-verksamheter under dagen, för att besökarna ska kunna hitta sina intressen i allt från idrott till andra typer av föreningsverksamheter. Klockan 18 föreläser Marco Vuoriheimo, en döv rappare och kämpe för mänskliga rättigheter.

– Grundtanken är att det här ska vara en dag för alla att hitta sin nisch och det som väcker intresse hos dig som individ, säger Lena Eriksson, avdelningschef fritid, förening, folkhälsa i Alingsås kommun.

Se hela programmet här >>

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.