Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
Karen Brødsgaard lämnar AHK efter säsongen för att bli huvudtränare för Ålborgs damer.

Danskt och svenskt i Karens lista

Min Spotifylista
En del danskt men också svenskt får plats på Karen Brødsgaards topplista, liksom favoriter från andra länder.
 
1. Slå mig hårt i ansiktet – Thomas Stenström
Uppvärmningssång under mitt första år i Alingsås HK – sätter igång många fantastiska minnen om resan med Max Darj och co.

2. Svenska Thomas Stenström byts ut med danske Thomas Helmig, som jag har varit på många konserter med, men jag kan inte välja en av hans låtar, han har så många… så det får bli hans son Hugo Helmig, som har fått ett stort genombrott med denna: Please don’t lie. Så har lite svensk kultur bytts ut mot ny dansk 😊

3. En av mina mest fantastiska konserter var med . Hon ger så mycket energi och jag gillar att dansa hemma i stugan till hennes låtar – speciellt Pilgrim.

4. Ed Sheeran gör mig glad nu för tiden. Tycker att hans nya album är magiskt. Castle on the Hill gör att jag får lust till springa, springa och bara fortsätta att springa i skogen.

5. Counting Crows var toppen i min ungdom, när jag körde fram och tillbaka till träning i min gröna Citroën Saxo med handbollsväninnan sjungade Mr. Jones för full hals.

6. Gasolin – Hva’ gør vi nu – lille du? Ja, Kim Larsen är ju dansk mycket stor musikkultur. Bara roligt när svenskarna försöker sig på danska låtar, det är synnerligen charmerande.

7. Love Me Like You Do – Ellie Goulding Jag var på konsert med henne i Tønsberg, Norge, för 3 år sedan, tillsammans med tidigare handbollsspelare från Larvik HK. En fantastisk kväll.

8. Lukas Graham – Mama Said. Jag trivs med livet i det svenska, men någon gång finns där hemlängtan till familj och vänner… Gott  att telefonen, facetime och facebook är uppfunna.

9. Petra Marklund – Händerna mot himlen Den sången som jag kände igen meddetsamma när jag lyssnade på den svenska radion… Så något svenskt har kommit till DK (skojar). 

10. Ja, jag är ju danska och får avsluta min spellista med Dodo & the Dodo’s – Re-Sepp-ten – Vi er røde vi er hvide… Har inte räkning på hur många gånger jag har sjungit denna sköna ”nationalsång”.
Karen Brødsgaard

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.