Foto: PRIVAT

Emanuelsson: ”Känns fantastiskt skönt”

Fotboll

Gissa om det jublades bland Alingsås KIK:s spelare och ledare efter den mållösa matchen mot Toarpsalliansen. Anledningen? En poäng räckte för att säkra förstaplatsen i tabellen och ta laget till division III.

För en tid sedan spelade Östadkulles herrar hem sin division VI-serie.

Sent på söndagen var det dags för Alingsås KIK att upprepa den bedriften i division IV södra.

En poäng i seriefinalen mot Toarpsalliansen skulle räcka för att säkra förstaplatsen. En uppgift KIK-spelarna också klarade av.

Hanna Emanuelsson var en av alla spelare som jublade efter avklarat verk:

– Det känns fantastiskt skönt såklart. Nu behöver vi inte känna någon nervositet inför den sista matchen, utan bara massor av glädje. Och vem vet; kanske spelar vi med guldhattarna på, säger hon och skrattar.

Sven Pettersson i lagledningen:

– Jag är fortfarande uppe i varv, och det kommer ta tid att lugna ner sig ikväll. Klart det var nervöst, men jag tycker vi hade bra koll på matchen även om det alltid är vanskligt när det står 0-0. Toarp bjöd dessutom på riktigt bra motstånd och var väldigt snabba i sina kontringar, säger Pettersson.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.