Foto: JOHAN HALLBERG
Har bytt namn. Ericsons bygg går sedan en tid tillbaka under det nya namnet Erlandsson bygg.
Foto: JOHAN HALLBERG
Har bytt namn. Ericsons bygg går sedan en tid tillbaka under det nya namnet Erlandsson bygg.

Ericson har blivit Erlandsson

Alingsås

Det anrika Alingsåsföretaget Ericson Bygg har fått ny ägare – det nya namnet är Erlandsson Bygg.

– Vi är en aktör som vill växa och som finns i Göteborg och Partille, men i Alingsås med omnejd har vi inte funnits, säger Sven-Göte Johansson, projektchef Erlandsson bygg om nyetableringen.

Affären med Ericson blev klar redan i juli och företaget finns efter namnbytet kvar i de tidigare lokalerna på Bolltorp. I och med ägarbytet flyttade en tjänsteman och fyra hantverkare över till det nya företaget – den personalstyrkan har i dag fördubblats.

Startade i Kungsbacka

– Förutom Alingsås gör vi även jobb i Lerum, Vårgårda och Herrljunga. Det är en intressant marknad med Alingsås och Lerum som växer och Vårgårda som är en stark industriort.

Erlandsson bygg startade på 1950-talet i Kungsbacka. Sedan dess har företaget växt och finns i dag etablerat på västkusten, Skåne, Mellansverige, Mälardalen och Dalarna.

Hur kommer verksamheten se ut i Alingsås?

– Vi inriktar oss på mindre entreprenader och servicearbeten i början, säger Sven-Göte Johansson.

I dag har Erlandsson bygg med tillhörande systerbolag bolaget cirka 1 000 medarbetar. För år 2016 budgeterar man med en omsättning på 3 miljarder kronor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher