Foto: JOHAN HALLBERG
Björn Sjölin, Steeltech, Christian Wieland, Vestia, Monica Söderbäck, Castellum och Caroline Hagström, Alingsås kommun, tar ett första spadtag för Steeltech nya lokaler.

Första spadtaget för Steeltech

Alingsås

I fredags togs ett första spadtag för det som ska bli Steeltechs nya lokaler på Sävelund – till sommaren ska byggprojektet vara klart.

Det är till lokaler på Sävelund som flyttlasset går för Steeltech under nästa år. Under våren slöt företaget ett avtal med Castellum om att utveckla fastigheten som ligger på Bultgatan, och i går togs ett första spadtag för projektet.

Den 3 000 kvadratmeter stora lokalen ska nu byggas om och utökas med ytterligare 3 000 kvadratmeter produktionsyta. Om- och tillbyggnaden väntas stå klar i juni 2018. Bakgrunden till Steeltechs flytt är bland annat deras nuvarande placering utmed E20 genom centrala Alingsås, och de ombyggnadsplaner som funnits för vägen.

– Nu verkar ju ombyggnaden av E20 inte bli av. Men det blir ett jättelyft för oss att komma till de nya lokalerna där det bara finns industrier runt omkring och inga bostäder, säger Björn Sjölin, vd Steeltech, som jämför med dagens lokaler på Lärkvägen.

Steeltech har i dag cirka 70 anställda och tillverkar maskiner för storkök och livsmedelsindustrin. Företaget utför även service och underhåll på storköksmaskiner.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.