Frisk stekhet när AHK tog tredje raka

Handboll

Efter en svag första halvlek växlade Alingsås upp direkt i andra – och kopplade greppet om Hammarby.
Och återigen spelade målvakten Rickard Frisk en huvudroll. Matchen vann till slut bortalaget med 25–22 (12–13).

Hammarby inledde med att ta ledningen genom Hannes Nyström efter 1.07.
Men tre raka AHK-mål tog upp gästerna i ledningen.
Via starkt målvaktsspel från Rickard Frisk (totalt 13 räddningar) och skaplig utdelning framåt, var det AHK som höll i taktpinnen. Efter 18 minuters spel ledde gästerna med 10–7, och hade som synes ett stabilt grepp om tillställningen.
Hammarby-tränaren Kalle Mattson valde i det läget att kasta time out-kortet. Den gav också önskad effekt för Söders bröder.

Tre raka hemmamål innebar 10–10, och Hammarby hade sedan även chansen att ta ledningen, men Nils Pettersson träffade ribban bakom Rickard Frisk.
Istället för 11–10 smällde Daniel Tellander in 10–11 sekunderna senare. Efter ”Tellans” fullträff följde en period med mindre bra spel från de båda lagen.

Hemmalaget var dock lite hetare och mäktade med tre mål under de åtta sista minuterna. Då AHK bara mäktade med ett gick Hammarby till pausvila i ledning 13–12.

AHK gick ifrån
Och höjde sig gjorde gästerna, minst sagt. När hemmalaget slarvade högg AHK-spelarna som kobror, och vips var det 14–17 på tavlan.
Kalle Mattson hade inget annat val än att ta en time out med klockan på 4.21.
Men denna gång gav den ingen vidare effekt.
Andreas Flodman kontrade in 14–18 i ett läge där Rickard Frisk hade stängt igen butiken.

Efter nästan åtta mållösa minuter fick till slut Hammarby hål på Frisk när Martin Dolk reducerade till 15–19 på straff. Straffmålet till trots hade hemmalaget till synes tomt i tanken mot ett AHK som dominerade totalt. Efter att William Andersson Moberg tråcklat sig igenom och gjort 16–22 sprattlade Hammarby dock till och via två raka mål var ställningen 18–22.
När inhoppande målvakt Anton Hellberg klev fram började Bajen känna vittring.
Två straffmål senare (Martin Dolk gjorde båda) stod det 20–22, och det fanns också möjlighet att reducera ytterligare en gång.
Men då klev Rickard Frisk fram och stängde igen.

Två raka AHK-mål senare, och med matchklockan på 24 minuter, gick tåget för hemmalaget.

– Vi har spetsen som Hammarby inte har, och det i kombination med att Rickard kliver fram igen avgör matchen åt oss. Ska man vara kritisk så är jag lite besviken på att vi släpper in dom i matchen när vi leder med 10–7 i första. Det kändes som att vi hade bra koll på dom där, säger tränare Mikael Franzén, som också ger Hammarby en skopa beröm: 

 – Man måste ge Hammarby att dom kämpar och sliter på stenhårt där ute. Deras tre spelare längst fram i försvaret gör det svårt för oss. 

Fler kommentarer i pappers-AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.