Foto: Patrik Gunnar Helin
I KAROSSERIET. Håkan Wester och Christina Wester Frendin är två av de konstnärer som visar sina verk i samlingsutställningen MORE is MORE.

Gedigen utställning i Norsesund

Norsesund

På lördag inleds årets upplaga av Norsesunds konstvandring. I år tar Norsesundsgruppen farväl av det snart rivna Norsesunds karosseri genom att där bjuda på en gedigen samlingsutställning med inbjudna konstnärer som tidigare haft en koppling till föreningen. 

– Det känns kul att ha fått med några återvändare. En del av dem är idag väldigt väletablerade konstnärer som verkar långt utanför Norsesund, säger Agneta Segerfelt, från arrangören Norsesundsgruppen Konst & Kultur.

De konstnärer som bjudits in till karosseriet, som alltså ska rivas och därför nu huserar konstvandringens samlingsutställning för sista gången, är Ola Åstrand, Christina Wester Frendin, Håkan Wester, Majlis Davidson, Magnus Gramén och Magnus Malmsten. 

Medverkar gör också 16-åriga Milad Wasouff som kom till Sverige från Syrien för bara fem månader sedan. En annan långväga gäst är Kavita Libby Savran från Israel som verkar i Norsesund för en tid.

Totalt medverkar ett tjugotal konstnärer i MORE is MORE, som är titeln för samlingsutställningen. Besökarna kommer kunna ta del av måleri, grafik, teckning, foto, skulptur, keramik, platsspecifika installationer och performance. En del av konstnärerna håller också öppet för den som vill konstvandra.

På vägen tar man också del av det tredje ben arrangemanget står på – utomhusprojektet. Där visar ett tjugotal deltagare, vuxna, barn, etablerade och oetablerade konstnärer, sina tolkningar av temat ”Vi sitter vid samma bord”.

Norsesunds konstvandring pågår helgerna 9-10 september och 16-17 september.

Läs mer i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.