Felicia Edgren, i Holmalunds mittlås, i kamp med Umeå-anfallaren Annina Wede. Foto: Mikael Svensson.
Felicia Edgren, i Holmalunds mittlås, i kamp med Umeå-anfallaren Annina Wede. Foto: Mikael Svensson.

Holmalund klättrade efter kryss

FOTBOLL

Fotboll: Ingen utdelning – men rikligt med målchanser för båda lagen.

Holmalund spelade oavgjort, 0-0, mot Umeå IK på Brogårdsvallen i Elitettan i dag.

Alingsåsarna har nu två mållösa matcher på raken på hemmaplan. Dagens möte med västerbottningarna var dock, sett till antalet lägen, ingen klassisk 0-0-match.

Gästerna inledde piggast.

Men den andra halvleken och i synnerhet den sista halvtimmen tillhörde hemmalaget som också var närmast att bryta dödläget med två ribbträffar.

”Okej med en poäng”

Den första kom på nick på Emilia Hafströms hörna med tio minuter spelat av matchen. Och den andra då Rebecca Cameras avlossade ett distansskott med dryga kvarten kvar att spela.

Umeå saknade inte heller chanser att näta. Den kanske farligaste chansen kom i den 70:e matchminuten då Umeå-anfallaren Annina Wede tog ett avslut mot den närmsta stolpen som Holmalund-målvakten Moa Edrud var snabbt nere på och lyckades styra undan.

– Det är givetvis synd att vi inte får in någon boll. Vi har två stycken i ramen. Om vi inte gör något mål själva så ska vi åtminstone inte släppa in något och få poängen med oss. Det är okej med en poäng så som matchen blev, säger Holmalundstränaren Jerry Carlsson.

Klättrade i tabellen

Holmalund kan även glädja sig åt att de övriga resultaten gick lagets väg i dag.

Krysset mot Umeå förde Holmalund upp till niondeplatsen i tabellen eftersom Sundsvall samtidigt föll med 0-2 borta mot serieledarna Växjö.

Dessutom förlorade Östersund, under nedflyttningsstrecket, bortamötet med AIK med klara 0-4.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher