• Mishels Liaba satte tre mål för sitt AHK. Foto: Mikael Svensson.
  • Tobias Sandberg (med bollen) gör sig redo att ta sig an Adam Samuelsson och Axel Franzén
  • Felix Claar låg stundtals bakom det mesta offensivt för Alingsås. Foto: Mikael Svensson.
  • AHK:s Felix Claar kämpar sig fram i hemmapremiären mot IFK Skövde. Foto Mikael Svensson.
  • Magnus Persson i kamp med Skövdes Rasmus Wremer. Foto: Mikael Svensson.

Klar seger i hemmapremiären

Handboll

Alingsås HK besegrade IFK Skövde med 30-22 i hemmapremiären och har två segrar på lika många matcher i början av säsongen.

AHK öppnade klart starkast och hade en 6-1-ledning elva minuter in på den första halvleken, men gästerna åt sig in i matchen och i halvtid var ställningen 14-11. I den andra akten tröttnade IFK Skövde som luftade hela tre målvakter: veteranen Robert Lechte och de ung löftena Pål Ahlmark och Petter Andersson. 

I Alingsåsmålet visade Rickard Frisk på fortsatt god form då han landade på 46 i räddningsprocent. Offensivt presenterade sig Andreas Berg på allvar för publiken i Estrad och Oscar Bergendahl, som fick försäsongen förstörd av skadebekymmer, stod för ett jättejobb åt båda håll.

– Just nu är det lugnt med adrenalin i kroppen, men om några timmar lär man bli ganska matt, säger Bergendahl och fortsätter:

– Skönt att börja med en seger hemma. Jag tyckte att vi hade kunnat stänga matchen tidigare, men vi tar inte riktigt tillvara på tillfällena som vi får och låter dem komma in i matchen.

Vad beror det på att ni hamnar i svackor?

– Det är nytt lag och mycket som ska stämma. Ibland kan det bli lite onödiga misstag som straffar oss. 

AHK:s mål gjordes av: Andreas Berg 7, Andreas Flodman 6, Felix Claar 5, Oscar Bergendahl 4, Mishels Liaba 3, Johan Nilsson 3, Daniel Tellander 1 och Alexander Regen 1.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.