Foto: PRESSBILD
Sofia Jarlo, barnboksförfattare från Vårgårda, ger nu ut sin andra bok och siktar på att göra dataspel av sina böcker.

”Mina böcker ska bli dataspel”

Vårgårda

I höst släpper Vårgårdatjejen Sofia Jarlo sin andra barnbok, uppföljaren till fantasyäventyret Utan att veta. Samtidigt siktar hon på att ge sig in i dataspelsvärlden.
– Målet är att mina böcker ska bli dataspel, avslöjar Sofia.

Som ett steg i den riktningen har hon bestämt sig för att i år skippa bokmässan i Göteborg, som startar på torsdag, och istället gå på Gamificationmässan i Stockholm. Gamification, vad är det, kanske du undrar…

– Man kan säga att det är speltänk och hur man kan använda det i olika sammanhang, förklarar Sofia Jarlo. Till exempel i storytelling, som jag är intresserad av. Många har nog inte hört talas om det än.

Mässan som Sofia ska på är Skandinaviens största inom gamification med flera internationella föreläsare. Hon ser fram emot att samla intryck och erfarenheter inför sitt kommande projekt; att skapa ett dataspel som bygger på hennes barnboksserie.

Som AT berättat tidigare är Sofia Jarlo uppvuxen i Vårgårda men numera bosatt i Täby utanför Stockholm. Hon är pedagog inom skolan och förskolan och har alltid gillat att hitta på berättelser för barnen hon möter i sitt jobb.

Hennes första bok, Utan att veta, släpptes i augusti förra året och bygger på en sådan muntlig berättelse. Första upplagan på 500 exemplar såldes i stort sett slut på tre månader. Redan då planerade Sofia för två böcker till i serien.

I november släpps den första uppföljaren; Silverfejden och trollkarlarnas förlorade kraft.  I den får läsarna fortsätta följa Ellie på hennes äventyr i underjorden. Hon funderar över varför trollkarlarna inte längre kan trolla med levande ting medan kungarna bråkar om vad de ska göra med silverskatten, som dessutom är försvunnen.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.