Misstänkt för skjutning i Herrljunga – häktad för mord

Herrljunga

De båda män som misstänks för skjutningen i Herrljunga under slutet av augusti har omhäktats – en av dem är numera även häktad för mord.

I veckan omhäktades de båda män, 33 och 38 år, som misstänks för skjutningen i Herrljunga kvällen 20 augusti. Misstankarna mot dem gäller fortfarande grovt vapenbrott och försök till mord.

Den yngre mannen häktades i veckan även för mord efter att en man skjutits till döds i Limmared dagen innan skottlossningen i Herrljunga. I den delen av utredningen har nu även en 34-årig man häktats för mordet i Limmared.

Motivet oklart

Finns det någon koppling mellan offren i Herrljunga och Limmared?

– Det vill jag inte gå in på i nuläget, säger Johan Udén, åklagare.

Har ni något klart motiv till gärningarna?

– Det är inte det intressanta i det här läget. Ofta finns det i sådana här fall inget som ”vanligt folk” skulle uppfatta som motiv, men om det är så i det här fallet vill jag inte gå in på, säger Johan Udén.

Åtal mot de tre misstänkta gärningsmännen kommer att dröja ytterligare några veckor. Det återstår i dag omfattande utredningsåtgärder och ett stort antal beslag finns hos NFC (Nationellt forensiskt centrum) för analys. Det handlar bland annat om vapen, kulor och blodspår i en bil som ska analyseras. Åklagaren vill i nuläget inte gå in på vad de tre häktade männen säger i förhör.

Läs mer i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher