Foto: PATRIK SKOGLÖW. Team Alingsås ska sudda bort förra säsongens tunga insats och ta revansch på sig själva.

Nu jagar Team Alingsås revansch

Bowling

Det osar revansch om Team Alingsås.
Efter en fjolårssäsong i elitserien som inte alls blev som man hade tänkt sig, vill Alingsåslaget vara med från början den här gången.

Säsongen 2016/17 skulle bli en säsong där Team Alingsås återigen slogs om en plats i SM-finalen.
Men så blev det inte alls.
En knackig säsong som började riktigt illa blev istället facit, men det har inte knäckt James Gruffman och hans lag.
– Självklart är vi jäkligt revanschsugna. Vi var inte alls nöjda med hur det såg ut förra gången och speciellt den svaga starten var jobbig att hantera. Dessutom var det lite för mycket tjafs och dålig stämning i gruppen som förstörde för oss. Det tycker jag känns mycket bättre nu, vi har kommit närmare varandra både som spelare och privat, säger Gruffman inför helgens två premiärmatcher.
Hur viktigt är det med just gruppdynamiken i en i övrigt så individuell sport som bowling?
– Elitserien blir bara jämnare och jämnare då de bästa lagen dammsuger småklubbarna på talanger. Det gör att man inte bara kan ha åtta individualister på banan. För egen del vet jag att jag spelar som bäst när jag har flow och mår bra.

Det har i sanning inte hänt jättemycket i Team Alingsås trupp till den här säsongen, utan man jobbar vidare med i princip samma grundstomme.
– Oscar Johansson har problem med sin rygg och lär väl inte spela något. Samma gäller för Roger Öberg. Däremot har Fredrik Johnstone klivit in och tagit lite större plats och vi vet ju vad han kan, dessutom har Fredrik enorm rutin. Sedan har vi plockat in Anton Adolfsson från Kvänum, en kille som inte minst breddar truppen och ger oss fler alternativ på olika banprofiler. Överlag tycker jag vi har en bättre bredd den här säsongen.
Fjolårets stora utropstecken var Emanuel Jonsson som inte bara levererade i elitserien utan även under individuella tävlingar.
– Framförallt hans vårsäsong var väldigt stark, där han gjorde stora framsteg i princip varje dag. Emanuel hittade en jämnhet i sitt spel och mognade mycket som person, jag tror han kommer vara en man för det stora landslaget inom några år, säger Gruffman om den unga liraren.

Team Alingsås fick som sagt en riktigt tuff start på förra säsongen och med lite otur kan man stå på noll poäng även efter helgens två matcher, då man möter hårt motstånd direkt i form av Team Clan och Falkenberg.
– Clan har varit i final ett antal år i rad nu och är tillsammans med Pergamon i en klass för sig, det får man ändå säga. Dom har dessutom förstärkt truppen i år vad jag hört och är starka hemma. Men ska man slå dom någon gång borta så är det kanske i första omgången då dom inte hunnit spela in sig på hemmabanorna.
Vad säger du om Falkenberg?
– Ett lag som påminner om oss, då dom är väldigt hemmastarka. Deras hall är lite lurig beroende på väderlek och en varm sommardag kan det bli väldigt låga poäng. Nu är det en kylig söndag i september, så vi får se hur det påverkar.
Har ni pratat om att inte få panik om det börjar tungt i år, med tanke på förra året?
– Jag tror inte vi kommer få det faktiskt. Vi har höga förväntningar på oss själva och går för slutspel, men det kan ju som du säger bli så att vi står utan poäng efter den första helgen. Men vi är också medvetna om det och är trygga i hur bra vi är, även om det skulle bli så.
– Förra året förlorade vi massor av jämna matcher men med bättre attityd och inställning är jag säker på att vi kommer få med oss många av de tajta matcherna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.