Arkivbild: STEFAN SAMUELSSONOlivia Hiort, ordförande i Alingsås ungdomsfullmäktige och ungdomsråd.
Arkivbild: STEFAN SAMUELSSON
Olivia Hiort, ordförande i Alingsås ungdomsfullmäktige och ungdomsråd.

Olivia Hiorts tio bästa låtar

Min Spotifylista

Jag älskar musik och spenderar stora delar av min dag med musiken i öronen. När jag äter frukost, på väg till skolan, på tåget, på spårvagnen, på raster och sedan hela vägen hem.

Jag delar nog som alla andra födda i detta århundradet en oförmåga att spendera längre stunder i tystnad utan att bli rastlös. Jag fyller därför nästan alla tystnader i min vardag med musik.

Mest lyssnar jag på gammal jazz av kända kvinnliga artister och indie av små, okända och super alternativa band och artister. Här nedan har jag listat 10 av mina bästa låtar och anledningen till varför jag har valt dem.

Hoppas att ni kanske kan tycka att någon av dem är bra. Isåfall får ni gärna ladda hem dem till era egna telefoner och hitta egna anledningar till varför ni gillar dem. Och om ni inte hittar något ni gillar så kan ni ju bara tänka: ”Oj vilken konstig musiksmak hon har”, och det är ju också helt okej!

I put a spell on you – Nina Simone
Jag älskar jazz och speciellt jazz som framförs av kvinnor. Mina tre stora idoler är Nina Simone, Ella Fitzgerald och Billie Holiday. Denna låten är en av mina favoriter eftersom den är så jäkla kraftfull.

Berlin – RY X
Detta är en låt som jag lyssnar på när jag vill slappna av. Den är lugnt och vacker och hjälper innan jag ska sova eller om jag känner mig stressad över någonting.

Navajo – Masego
Denna låten rekommenderades till mig av en väldigt betydelsefull person i mitt liv. Jag älskar den eftersom den har ett fantastiskt sound och jag blir lycklig av att lyssna på den.

Lost – Frank Ocean
I somras såg jag Frank Ocean live när han framförde bland annat denna låten. Den hade inte tidigare varit en stor favorit men efter att ha sett honom sjunga den så var jag fast.

Love on the Brain – Rihanna
Detta är enligt mig en av Rihannas bästa låtar och det betyder mycket eftersom det mest hon gör är helt fantastiskt.

Apricot princess – Rex Orange County
Detta är en låt från en artist som inte är så känd ännu men som definitivt kommer att bli stor. Rex Orange County sjunger och spelar inom genren indie och alla hans låtar har fantastiska och ibland lite konstiga texter.

Japanese Denim – Daniel Caesar
Daniel Caesar sjunger en blandning av R&B och soul och har en röst av guld. Detta är enligt mig hans bästa låt.

Signs – Drake
Denna låten är peppande när man ska träna och extra bra för att springa eftersom den har ett så bra beat.

Enti Mshiti – Melhem Zein
Min pappa talar arabiska och denna låten får mig att känna mig lite närmare den kulturen och hans språk. Jag talar inte själv arabiska men det är ett så starkt och nyanserat språk så att man behöver inte förstå varje ord för att det ska vara vackert.

You’re the one (feat. Syd) – Kaytranada
Denna låten funkar varje dag. Har du en dålig dag så muntrar den upp dig och har du en bra dag så bidrar den perfekt till din sinnesstämning.
Olivia Hiort

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher